29.02.16

Українсько-чеський семінар «Усна історія як метод і як джерело»

26 лютого 2016 р. на історичному факультеті (з ініціативи кафедри історії України) відбувся Українсько-чеський семінар «Усна історія як метод і як джерело». Семінар присвячений теорії, а також методиці й практиці проведення усноісторичних досліджень. Студенти та викладачі кафедри історії України мали можливість прослухати цикл лекцій з історії зародження й розвитку «oral history» у світовій та вітчизняній історичній науці та ознайомитись із теорією та методикою досліджень, проведення усноісторичних інтерв’ю.
З лекціями перед слухачами виступили: Юрій Волошин, доктор історичних наук, професор Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка; Гелінада Грінченко, доктор історичних наук, професор Харківського національного університету імені Василя Каразіна, голова Української асоціації усної історії..

Організаторами семінару є чеська громадська організація «Асоціація з міжнародних питань» (Asociace pro mezinárodní otázky, www.amo.cz) в рамках проекту «Альтернативна освіта для українських шкіл» Міністерства закордонних справ ЧР програми TRANS та при підтримці Міністерства освіти і науки України.




Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More