22.02.16

ЦЕНТР ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ ТА ЄВРОАТЛАНТИЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА УКРАЇНИ інформує:

Безвізовий режим: райдужна перспектива

Наприкінці липня 2016 року українці зможуть їздити до країн Європейського Союзу, що входять до Шенгенської зони, без віз. Зробити це зможуть ті, хто оформить біометричний закордонний паспорт. Його почали видавати із січня 2015 року.
Поняття «безвізовий режим» включає в себе перебування на території країн Шенгену протягом 90 днів на рік. Метою поїздки не може бути ні навчання, ні робота. Але навіть із безвізовим режимом українцям все одно у подорож Європою доведеться брати із собою той самий набір підтверджувальних документів, які нині потрібні для отримання візи. Пред’явити такі документи можуть попросити європейські прикордонники. Крім свободи, потрібна безпека.   


Європарламент засуджує окупацію Криму

Європейський парламент виступає за відновлення українського суверенітету в Криму, підтримує економічні санкції щодо Криму, політику всього міжнародного співтовариства за невизнання незаконної анексії Криму, закликає Росію вивести свої війська з Криму та східної України.


Референдум у Нідерландах

Уряд Нідерландів має намір враховувати підсумки референдуму щодо Угоди про асоціацію України з ЄС, який відбудеться 6-го квітня. Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс. Він також додав, що закликатиме громадян країни підтримати Угоду про асоціацію України з ЄС. Референдум у Нідерландах не має обов’язкової сили, проте більшість голландських партій заявили, що будуть поважати вибір виборців.

 

Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More