12.02.16

Профорієнтаційна робота у м.Коростені


             11 лютого 2016 року викладачі кафедри всесвітньої історії Житомирського державного університету імені Івана Франка доц. І. М. Власюк і ст. викладач М. В. Хададова відвідали з профорієнтаційною метою чотири загальнооосвітні заклади м. Коростеня Житомирської області: Коростенську міську гімназію (колишню ЗОШ №4), Коростенську міську гімназію №7, Коростенський міський ліцей, ЗОШ №3.
          В ході зустрічі з учнями 11-х та 10-х класів було охарактеризовано Житомирський державний університет як один з перспективних ВНЗ для навчання майбутніх студентів, його рейтинги, навчальний процес, умови для навчання студентів, науково-дослідну діяльність студентів та викладачів; роз’яснено особливості вступної кампанії до ВНЗ для абітурієнтів у 2016 році; охарактеризовано процес навчання студентів на історичному факультеті, його переваги для всіх бажаючих отримати історичну спеціальність; виховні заходи, що проводяться на факультеті та в університеті. Інформація викликала інтерес з боку учнів; також їх зацікавило повідомлення про V регіональну студентсько-учнівську конференцію «Актуальні проблеми історії слов’янських народів» (березень 2016 р.), ХІІ студентсько-учнівську конференцію «Наш рідний край: історія і сучасність» (квітень 2016 р.). 
        Викладачам кафедри всесвітньої історії в організації та проведенні профорієнтаційної роботи активно допомагали студенти IV курсу історичного факультету, які проходять педагогічну практику у цих та інших школах м. Коростеня (Солом’янчук Д., Шевлякова В., Вознюк В., Еслан М.).
Також викладачі провели анкетування учнів 11-х класів цих шкіл щодо вступу на навчання до Житомирського державного університету ім. Івана Франка та історичного факультету.





Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More