01.02.16

Студенти-історики взяли участь у Міжнародному семінарі.

Студенти ІІІ курсу історичного факультету Андрій Магалецький, Олександр Грицик, Катерина Цимбалюк взяли участь у Міжнародному молодіжному семінарі присвяченому Міжнародному Дню пам’яті жертв Голокосту. Захід був організований Науковим інститутом «Ткума» і проходив з 24 по 28 січня у Дніпропетровську.
Семінар відвідали студенти з різних куточків нашої країни, а також були гості з Польщі та Молдови. У межах семінару було проведено багато цікавих заходів. Це і різноманітні тренінги (Інтеграційний тренінг, Тренінг з проактивної поведінки). Особливо, всім сподобався тренінг Мрідули Гош присвячений правам людини. Також були і практичні заняття, де студенти пробували складати власну музейну експозицію і стіну пам’яті. Майстер-класи провели Світлана Адашкевич та Олег Репан. Цікавимим були лекції-бесіди Арона Вайса, який сам був очевидцем подій Голокосту та Ігоря Щупака – директора інституту «Ткума». Студенти також їздили до відомого села Петриківки, де власноруч опановували відомий на весь світ Петриківський розпис. Також завітали на Миколин хутір, де трохи потанцювали і поринули в атмосферу українського села. Дуже вразив музей «Пам’яті єврейського народу та Голокост в Україні». Адже там вражаюча експозиція, цікаві експонати і велика кількість сучасних технологій.
Завершили семінар танцями різних народів світу. До речі це була ініціатива самих студентів, адже це дало побачити скільки спільного ми всі маємо.









Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More