22.02.16

Профорієнтаційна робота у м. Романові

18 лютого 2016 року викладачі кафедри всесвітньої історії Житомирського державного університету імені Івана Франка доц. І. М. Власюк і ст. викладач М. В. Хададова відвідали з профорієнтаційною метою загальнооосвітні заклади Романівського району Житомирської області: Романівську гімназію, Романівський ліцей, Миропільську гімназію.
Учні 11-х та 10-х класів цих закладів з інтересом сприйняли інформацію про Житомирський державний університет як один з перспективних ВНЗ для навчання майбутніх студентів. Викладачі кафедри всесвітньої історії акцентували увагу на особливостях вступної кампанії до ВНЗ для абітурієнтів у 2016 році.
М. В. Хададова звернула увагу на проведення на історичному факультеті музейно-архівної, археологічної, юридичної практик та їхнє практичне значення для студентів. Було охарактеризовано процес навчання студентів на історичному факультеті, виховні заходи, науково-дослідну діяльність студентів (з використанням презентації факультету).
Вчителі історії та учні були також проінформовані про проведення на факультеті обласного конкурсу «Юний історик», запрошені до участі у V регіональній студентсько-учнівській конференції «Актуальні проблеми історії слов’янських народів» (березень 2016 р.), ХІІ студентсько-учнівській конференції «Наш рідний край: історія і сучасність» (квітень 2016 р.), мали можливість ознайомитись із збірниками студентських наукових праць, що видаються на історичному факультеті. Серед учнів названих шкіл є призери олімпіад з історії обласного рівня, які виявили бажання навчатись на історичному факультеті ЖДУ. 
Викладачам кафедри всесвітньої історії в організації та проведенні профорієнтаційних заходів в Романові активно допомагав студент IІ курсу історичного факультету Павло Бруцький.
Матеріали для ознайомлення випускників щодо вступу на історичний факультет ЖДУ також було передано у Миропільську ЗОШ №2, Печанівську ЗОШ Романівського району.
Викладачі провели анкетування учнів 11-х та частково 10-х класів цих шкіл щодо вступу на навчання до Житомирського державного університету ім. Івана Франка та історичного факультету.









Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More