16.10.14

У ЖДУ імені Івана Франка обговорили історію та сучасність українського козацтва

15 жовтня у конференц-залі Житомирського державного університету імені Івана Франка до святкування 95-річчя заснування університету відбулася науково-практична конференція «Українське козацтво: історія та сучасність».

Організаторами конференції виступили кафедра історії України та кафедра видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології.













Науковий захід розпочався з відкриття виставки студентки 2 курсу «Видавнича справа і редагування» ННІ філології та журналістики Вікторії Васильченко «Козацькому роду…» та Молитвою за Україну у виконанні хору «Артанія» навчально-наукового інституту педагогіки.
За тим з привітальним словом до учасників конференції звернулася проректор з наукової та міжнародної роботи Наталія Сейко.

Перед початком наукових викладів на тему досліджень козацтва завідувач кафедри історії України, доктор історичних наук Вікторія Венгерська та викладач кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології Наталіна Зелінська презентували лабораторію візуальної антропології. За тим було представлено перші напрацювання лабораторії – навчальну студентську газету «КаЖу» та навчальний відеоролик «Українське козацтво в імперській міфології», - які зробила студентка ІІ курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування» Лілія Мельник. Ці нові сучасні інформаційні продукти є відповіддю на виклики часу і результатом творчої роботи викладачів та студентів університету.

Сама конференція складалася з двох частин. У першій викладачі та студенти представили результати своїх наукових досліджень на тему козацтва. У другій – культурологічній частині – відбулася презентація і неформальне обговорення відеоролика «Сучасна інтерпретація козацької спадщини».


Науково-практична конференція у ЖДУ імені Івана Франка, присвячена Дню українського козацтва, знайшла своїх прихильників та викликала живий інтерес своєю насиченістю та неординарністю.


Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More