22.10.14

Студенти-історики відвідали літописну столицю Древлянської землі

14 жовтня 2014 року студенти історичного факультету відвідали літописну столицю Древлянської землі – древній Іскоростень (сучасне місто Коростень).

Майбутні історики ознайомилися з унікальним музейним військово-історичним комплексом «Скеля», який розташований в природних підземних гранітних печерах на березі р. Уж. «Скеля» - колишній командний пункт  Коростенського укріпрайону № 5 т. зв. «лінії Сталіна».

Вразив своєю мальовничістю та нетиповими для Полісся скелястими пейзажами парк культури і відпочинку імені М. Островського. Саме на його території розташовані славнозвісні «Купальні княгині Ольги», осучаснені дерев’яні укріплення давньоруського городища, пам’ятники руським князям та княгиням – Малу, Ользі, Малуші з сином Володимиром, легендарному герою Добрині Нікитичу, письменнику М. Островському та ін. Безперечно,  найоригінальнішим був визнаний пам’ятник Деруну, що є одним із символів гостинності поліщуків.


Повернулися всі задоволеними, сповненими почуттями гордості та поваги до тисячолітньої історії рідного древлянського краю.



Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More