12.04.18

На історичному факультеті учні та студенти ділились результатами досліджень історії та сьогодення Житомирщини

11 квітня на історичному факультеті відбулась щорічна, чотирнадцята науково-практична краєзнавча учнівсько-студентська конференція «Наш рідний край: історія і сьогодення».
Організатором конференції виступає кафедра історії України, її ідейний натхненник — доцент кафедри, к. і. н. Рудницька Н. В.
На відкритті конференції з привітальним словом виступили заступник декана з виховної роботи Максимов О. В., та завідувач кафедри історії України Венгерська В. О. Секційні засідання модерували доценти кафедри історії України Білобровець О. М., Ковальчук І. В., Рафальська Т. Л., Рацілевич А. П.
У роботі конференції взяли участь двадцять вісім учнів шкіл Житомира та області, студенти та магістранти історичного факультету. Зокрема, свої дослідження презентували учні Емельчинського, Любарського, Андрушівського. Житомисрького, Коростенського, Хорошівського, Бердичівського районів. Діапазон та тематика робіт надзвичайно широка як за хронологічнмиим межами, так і напрямками досліджень. Студенти та учні запропонували цікаві напрацювання, які в перспективі можуть стати базою для написання ґрунтовних праць, кваліфікаційних робіт з історії України, країнознавства та історичної регіоналістики. Для учасників конференції було організовано  екскурсію до музею університету, яку провела старший викладач кафедри всесвітньої історії Хададова М. В. Всі учасники конференції отримали сертифікати, вчителі, які готували учнів — подяки. Сподіваємось, що з часом  юні дослідники поповнять лави студентів історичного факультету нашого університету.



Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More