04.04.18

Британські дебати у ЖДУ: студенти Житомира дебатували про виборчу систему України


За ініціативи ВІ «Активна громада: право вибору» 3 квітня у Житомирському державному університеті імені Іван Франка пройшов Дебатний турнір серед ВНЗ Житомира. У студентських дебатах взяли участь 8 команд, які представляли Житомирський державний університет  імені Івана Франка, Житомирський державний технологічний університет, Житомирський національний агроекологічний університет, Житомирський автомобільно-дорожній коледж, Житомирський кооперативний коледж бізнесу і права, Житомирський торговельно-економічний коледж КНТЕУ, Будівельний коледж ЖНАЕУ, Житомирський технологічний коледж КНУБА. У ході дебатів були обговорені актуальні теми реформування виборчої системи України, які не залишали байдужими ні учасників-студентів, ні суддів, ні глядачів.
Дебатний турнір проходив у британському форматі — одному з найрозповсюдженіших та найдавніших форматів дебатів, що грається по всьому світу та користується великою популярністю. Від інших відрізняється динамічністю, великою різноманітністю резолюцій та орієнтацією на імпровізацію та ерудицію.
Після відкриття студентських дебатів і виступів організаторів турніру, було проведено жеребкування команд та тем дебатів, і студентські команди поринули у атмосферу дискусій. Досить жвавими були усі три тури колового турніру, деякі дискусії продовжувались і після проведених дебатів, а команди намагались аргументовано відстоювати власну точку зору перед опонентами.
Вміння опонувати, дискутувати та висловлювати послідовність аргументів оцінювали уповноважена Верховної Ради України з прав людини в Житомирській області Олена Коваленко, регіональний координатор ВІ «Активна Громада» в місті Житомирі Олексій Проноза, депутати Житомирської міської ради Максим Манухін і  Геннадій Махорін, громадський активіст Геннадій Краснобокий, голова ГО «Поліський щит» Сергій Ткачук, головний спеціаліст відділу молодіжної політики Управління сім’ї, молоді і спорту Житомирської ОДА Ольга Карпенко та представник Фонду громади Житомира  Анатолій Євдощук за розробленою системою балів.
Кожен учасник Дебатного турніру отримав подяку за участь у дебатах, а призери — дипломи з рук уповноваженої Верховної Ради України з прав людини в Житомирській області Олени Коваленко та комунікаційного координатора ВІ «Активна громада: право вибору» Сергія Домославського.
Диплом І ступеня
  • Юлія Ніколайчук (Житомирський державний технологічний університет)
  • Ігор Савчук (Житомирський кооперативний коледж бізнесу і права)
 Диплом ІІ ступеня
  • Маргарита Галактіонова (Житомирський державний університет  імені Івана Франка)
  • Ілля Назімов (Житомирський національний агроекологічний університет)
 Диплом ІІІ ступеня
  • Артем Коваль (Житомирський кооперативний коледж бізнесу і права)
  • Дмитро Вигівський (Житомирський національний агроекологічний університет)







Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More