29.03.18

ЖДУ імені Івана Франка привітав учасників IІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з історії України

У головній актовій залі ЖДУ імені Івана Франка 28 березня вдруге урочисто відкрили змагання найкращих істориків із усіх куточків України. У ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з історії України беруть участь 103 учасника.
Найкращі знавці історії держави з 55 вищих навчальних закладів України приймали вітання від проректора з наукової і міжнародної роботи університету, голови організаційного комітету Всеукраїнської студентської олімпіади з історії України Наталії Сейко, декана історичного факультету Олександра Жуковського. З побажанням успіхів і перемог до учасників звернулася й голова журі олімпіади — завідувач кафедри історії України, доктор історичних наук Вікторія Венгерська. Також Вікторія Олексіївна в дружній невимушеній атмосфері представила учасникам членів журі, серед яких — шість викладачів ЖДУ імені Івана Франка.
Своє життєрадісне мистецтво під час відкриття гостям олімпіади, керівникам та учасникам дарували лауреат всеукраїнських конкурсів, студентський навчальний камерний хор «Артанія» навчально-наукового інституту педагогіки (художній керівник — відмінник освіти України Валентин Федорченко), студент 2 курсу історичного факультету Богдан Дрозд, народний самодіяльний вокальний ансамбль «Елегія» (художній керівник — Заслужений працівник освіти України Валентина Сичевська, концертмейстер — Олена Тітова), вокальний ансамбль «Диско Леді» (керівник — Єлизавета Роговська, концертмейстер — Ірина Павлоцька) та дитячий хореографічний колектив «Фієста» з Житомирського екологічного ліцею № 24 (керівник — Світлана Грибан). Барвистий та енергійний циганський танець у виконанні «Фієсти» зачарував глядачів, а танець «Волошкове поле», що маленькі хореографи станцювали на пуантах, переніс присутніх на магічну виставу балету.
Програма проведення олімпіади передбачає написання робіт у два тури. Перший — тестові завдання, укладені аналогічно до завдань ЗНО: найпростіші питання з відповіддю так/ні, на порівняння, підбір пар, робота з картками, визначення міст за фото, заповнення проміжків. Другий — теоретичний. На виконання завдань відведено три години з перервою у 20 хвилин між двома етапами.
Оскільки в олімпіаді беруть участь студенти з різних навчальних закладів України, гостям Житомира організатори запропонували пізнавальні екскурсії містом, відвідування Музею космонавтики імені С. П. Корольова, Краєзнавчого музею та міні-концерт.








Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More