23.03.18

2-й етап ІІІ обласного конкурсу учнівських наукових робіт «Юний історик»

21–22 березня 2018 року на історичному факультеті Житомирського державного університету імені Івана Франка відбувся 2-й етап ІІІ обласного конкурсу учнівських наукових робіт з історії «Юний історик». На попередньому етапі конкурсу було відібрано 18 робіт. Учасниками конкурсу стали учні загальноосвітніх шкіл міста Житомира (№21, 30) та міського колегіуму, сіл та селищ Житомирського, Бердичівського, Коростенського та Коростишівського районів, а також коледжів міста та області (торговельно-економічного м. Житомира, Коростишівського педагогічного).
З привітальним словом до учасників конкурсу виступили: проректор з навчально-методичної та виховної роботи Житомирського державного університету імені Івана Франка к. і. н., доц. А. В. Шевчук, декан історичного факультету к. і. н., доц. О. І. Жуковський.
При оцінюванні робіт членами журі, викладачами кафедри всесвітньої історії, враховувались: відповідність змісту матеріалів сформульованій темі, меті та завданням; грамотність та об’єктивність викладу; естетичне оформлення матеріалів.
Важливо відмітити, що окремі учні вже не перший раз беруть активну участь у цьому конкурсі (К. Капустинська, О. Гончарук, Т. Цимбалюк та ін.). Учасники конкурсу показали вміння досліджувати актуальні теми, давати змістовні відповіді на запитання, робити якісні презентації своїх доповідей. Значну увагу серед тем конкурсантів було приділено видатним постатям України та нашого краю.
Учасників конкурсу було запрошено на навчання на історичний факультет Житомирського державного університету імені Івана Франка; вони мали можливість ознайомитись з друкованою рекламною продукцією про факультет.
Нагородження переможців конкурсу відбудеться на пленарному засіданні VІІ регіональної студентсько-учнівської конференції «Актуальні проблеми історії слов’янських народів» 29 березня 2018 року. Учні-конкурсанти зможуть взяти участь у роботі конференції. Кращі роботи учасників конкурсу будуть опубліковані у збірнику наукових праць «Студентські історичні студії» (Вип. 7).









Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More