22.03.18

Обласний турнір юних істориків

Протягом 19–20 березня 2018 р. на базі Комунального позашкільного навчального закладу «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Житомирської обласної ради проходив щорічний обласний турнір юних істориків. Суддями на цьому турнірі були викладачі кафедри історії України, к. і. н. Іван Ковальчук та Антон Сичевський.
В обласному турнірі юних істориків році брали участь 15 команд із міст і районів Житомирської області. Команди завчасно готували 15 тем із всесвітньої історії та історії України, які на турнірі обговорювалися у формі дебатів. Кожна команда виступала у ролі доповідачів – відстоювала зазделегіть обрану позицію щодо заданої теми, опонента – вказаувала на недопрацювання і неналежне розкриття теми іншою командою і рецензента – оцінювала виступи доповідача та опонента. Форматом турніру передбачена також загальна дискусія після основних виступів усіх трьох команд.
Загалом, команди представлені на турнірі продемонстували високий рівень теоретичної підготовки, вміння формулювати влучні запитання, відповідати на запитання інших гравців та робити загальні висновки. Всі учасники турніру отримали цінний досвід та потужний емоційний заряд. Переможець турніру представить Житомирщину на Всеукраїнському турнірі юних істориків, який відбудеться наприкінці квітня у м. Вінниця.




Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More