16.03.18

Профорієнтаційна робота викладачів кафедри історії України у м. Коростені


15 березня 2018 року викладачі кафедри історії України та представники деканату історичного факультету взяли участь у профорієнтаційній роботі у м. Коростень. У Центральній міській бібліотеці декан історичного факультету доцент Жуковський О. І., доценти Стельникович С. В. та Ковальчук І. В., старший викладач Максимов О. В. зустрілися з учнями старших класів та вчителями історії.
Присутні були ознайомлені з особливостями цьогорічної вступної кампанії на історичний факультет, з його спеціальностями і спеціалізаціями. У рамках профорієнтаційної роботи також відбулася презентація колективної монографії викладачів кафедри історії України «Нариси історії Житомирщини першої половини ХХ століття». Додатково доцент Стельникович С. В. презентував свої попередні видання «Житомирсько-Вінницький регіон в умовах нацистської окупації (1941–1944 рр.)» та «Український національний рух опору Тараса Бульби-Боровця: історичний нарис».
Приємно, що на заході, уже як вчителі місцевих шкіл, були присутні колишні випускники історичного факультету.
Також делегація історичного факультету з представниками місцевої влади й освітньо-культурних установ обговорили напрями співпраці. Передусім обговорювалася можливість співробітництва у проведенні на Коростенщині спільних наукових історико-краєзнавчих конференцій, у розробці й популяризації місцевих історико-туристичних маршрутів.
На завершення свого перебування у колишній древлянській столиці викладачі кафедри історії України та представники деканату історичного факультету відвідали музейний комплекс «Скеля» (у довоєнний час – командний пункт лінії оборони, відомої як «лінія Сталіна»).











Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More