23.09.16

ЦЕНТР ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ ТА ЄВРОАТЛАНТИЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА УКРАЇНИ інформує:



Картинки по запросу єс
Британці вирішили вийти з ЄС
Великобританія проголосувала за вихід з Євросоюзу, лідери 27 країн-членів домовилися рішуче зберігати єдність

Допомога Європейського Союзу
Представництво ЄС в Україні фінансує напряму 18 проектів у межах Програми допомоги регіональному розвитку України.

Росія ще півроку житиме під санкціями
Протидія. Європейський Союз ще на півроку подовжив економічні санкції проти Росії через її дії, що дестабілізують ситуацію в Україні й призводять до зриву виконання мінських угод. Рішення ухвалено у межах Комітету постійних представників країн-членів ЄС (COREPER). Так санкції подовжено до 31 січня 2017 року. Це рішення має остаточну ухвалити Рада ЄС, у чому ні в кого нема сумнівів.

Транскордонне партнерство вигідне всім регіонам
Мета. Проект Державної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2016-2020 роки передбачає реалізацію семи проектів, пов’язаних з розбудовою прикордонної інфраструктури з Республікою Польща на загальну суму понад мільярд гривень.

НАТО не буде поставляти летальну зброю Україні
НАТО не розглядає можливість постачання летальної зброї в Україну, проте країни-члени альянсу можуть самостійно визначати свою політику в цій сфері, заявив генсек НАТО Столтенберг.

Міністр закордонних справ Словаччини Мірослав Лайчак: «Певен, що уряд Нідерландів не заблокує процес політичної асоціації й економічної інтеграції між ЄС і Україно».

Президент Республіки Болгарія Росен Плевнелієв: «Кремль намагається дестабілізувати ЄС, знищити і обвалити його принципи, серед яких єдність, солідарність і верховенство права».

Заступник міністра оборони з питань євроінтеграції Ігор Долгов: «Стратегічний оборонний бюлетень є дорожньою картою реформ, яка має привести до 2020 року до повної сумісності ЗСУ з арміями країн-членів НАТО».

Президент України Петро Порошенко про завдання Словаччини під час її першого головування в ЄС з 1 липня 2016 року: «Дуже відповідальна робота, щоб зберегти солідарність ЄС з Україною: безвізовий режим, Угода про асоціацію, деокупація Донбасу і Криму».

Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More