23.09.16

Лекції польського доктора Томаша Щипанського на історичному!

На 4 курсі історичного факультету ЖДУ ім. І. Франка з 19 по 23 вересня 2016 працівник Катинського музею у Варшаві, доктор Томаш Щепанський прочитав курс лекцій «Українське питання в Польщі у ХХ ст». Даний курс включав як лекційні заняття, так і семінари, де наші студенти могли подискутувати з професором на різні теми польсько-українських відносин. 
Своєрідним підсумком занять став круглий стіл «Міжмор’я: вчора, сьогодні і завтра» за участю студентів історичного і соціально-психологічного факультетів. Тема Міжмор’я або Інтермаруму була висунута ще у минулому столітті, але в зв’язку з приходом до влади у Польщі правих політичних сил і російською агресією вона набула актуальності в суспільно-політичній думці обох країн. У заході взяли участь студенти-франківці та наш гість з Варшави. Крім доповіді, яку він представив («Концепції Міжмор’я у Польщі після 1989 року») виступили ще Катерина Цимбалюк («Міжмор’я на тлі федералістичних концепції в українській суспільно-політичній думці») та Назарій Гардзель («Політичні перспективи Міжмор’я сьогодні») з 41 групи історичного факультету.
Після виголошення доповідей відбулася коротка дискусія, в якій виступив завідувач кафедри філософії Житомирського державного університету імені Івана Франка, доктор філософських наук Микола Козловець. Варто додати, що на відкритті вітальне слово виголосив декан історичного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка, кандидат історичних наук Олександр Жуковський, а модератором заходу був доктор політичних наук Сергій Рудницький.






Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More