08.04.16

Профорієнтація викладачів кафедри історії України в с. Троянів

Історія – вчителька життя

Знання історії завжди були в ціні. Розвиток такий, що історія великою мірою повторюється, але на більш високому рівні. Тому важливо її знати. Лише тоді вона може бути уроком для людей.
Історія – як ліхтар, який світить людям з минулого у майбутнє. Історія вчить навіть тих, хто не бажає у неї вчитися: вона їх провчає.
Про це 7 квітня 2016 року йшлося на зустрічі доцентів кафедри історії України М.В. Кордона і С.В. Стельниковича із старшокласниками Троянівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Житомирського району. Присутні були ознайомлені з історією Житомирського державного університету – одного із престижних навчальних закладів України, найстарішого вишу Житомирщини, який ось вже 90 років носить ім’я великого Івана Франка. Університет має давні і славні традиції підготовки спеціалістів-істориків. Вони сягають 1919 року – року заснування університету. Нині історичний факультет продовжує і примножує ці традиції, закладені майже століття тому. На майбутніх істориків чекає на факультеті потужний потенціал професорсько-викладацького складу, сучасні матеріально-технічна база, інноваційні технології навчання.

Історія – це пам’ять. А пам’ять закликає нас до згуртованості, до пильності, робить нас духовно сильнішими. Минуле не мертве, воно навіть не минуле.


Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More