08.04.16

ХІІ НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КРАЄЗНАВЧА УЧНІВСЬКО-СТУДЕНТСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ «НАШ РІДНИЙ КРАЙ : ІСТОРІЯ І СЬОГОДЕННЯ»

6 квітня 2016 року на історичному факультету, зусиллями кафедри історії України та деканату була проведена ХІІ науково-практична краєзнавча учнівсько-студентська конференція «Наш рідний край: історія і сьогодення». У заході взяли участь понад 30 вчителів історії та правознавства й учні 7–11 класів шкіл міста Житомира та області. З вітальним словом до гостей заходу звернулися проректор з навчально-методичної та виховної роботи, доцент Шевчук А. В., декан історичного факультету, доцент кафедри історії України Жуковський О. І., завідувач кафедри історії України, професор кафедри Венгерська В. О., доцент кафедри історії України Рудницька Н. В. Виступаючі ознайомили учасників конференції із історією і структурою історичного факультету, особливостями вступної кампанії 2016 року та висвітлили переваги навчання на історичному факультеті Житомирського державного університету імені Івана Франка. Підкреслювалась важливість зв’язку університетської освіти та науки з шкільною практичною робою вчителів в умовах реформування та модернізації змісту української освіти.
Робота конференції відбувалася у рамках пленарного та чотирьох секційних засідань. Студенти та учні шкіл отримали можливість не лише виступити з власними темами, але й обмінятися запитаннями та думками, отримати слушні і корисні поради та побажання від керівників секцій.
У ході підведення підсумків роботи конференції її учасники висловили думку, що вона стала комунікаційним майданчиком між університетом та шкільною освітою області, можливістю безпосередньо ознайомитися із життям нашого вишу та зорієнтувати учнівську молодь на продовження навчання у ньому.

Гості заходу висловили побажання подальшого проведення конференцій подібного формату.








Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More