25.04.16

30-річчя аварії на Чорнобильській АЕС

Магістерські студії про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства було проведено кафедрою історії України на історичному факультеті. Доповідачі зазначали, що під час аварії вибухнуло до 190 тонн атомного палива. Половина його було викинуто в повітря. Це призвело до забруднення радіоактивними відходами величезної території. Віддаючи належне подвигу ліквідаторів найбільшої атомної катастрофи, слід підкреслити, що Україна, рідна Житомирщина ще довго відчуватимуть її соціальні та економічні наслідки. 

«Аварія на Чорнобильській АЕС – катастрофа планетарного масштабу» – Гопчук Ірина, магістрантка історичного факультету.
«Соціальні та економічні наслідки Чорнобильської катастрофи» – Помінчук Володимир, Деревицька Наталія, магістранти історичного факультету.
«Зона радіоактивного забруднення на Житомирщині»  –  Іваненко Андрій, магістрант історичного факультету.
«Ліквідація наслідків Чорнобильської катастрофи на Житомирщині» – Гетманенко Віктор, магістрант історичного факультету.
 «Допомога Європейського Союзу, міжнародної спільноти в ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС» Тартачна Ольга, магістрантка історичного факультету.
«Об’єкт «Укриття»: перетворення на екологічно безпечну систему» Корчинський Костянтин, магістрант історичного факультету.
«Чорнобиль в публікаціях українських учених, дослідженнях історика Наталії Барановської» Зарицький Микола, магістрант історичного факультету.




Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More