18.09.17

Студенти, аспіранти та викладачі історичного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка – учасники Всеукраїнського фестивалю «Олевська республіка».


Уже другий рік поспіль у рамках заходів з національно-патріотичного виховання у м. Олевськ відбувається фестиваль «Олевська республіка». Цьогоріч поряд із вшануванням Поліської Січі та Тараса Бульби-Боровця він був присвячений видатному українцю, уродженцю Олевського краю, чільному діячу українського національно-визвольного руху ХХ століття Олегу Штулю (псевдо – Жданович) з нагоди 100-річчя від дня його народження.

У рамках проведення заходів з нагоди ювілею в с. Лопатичі Олевського району відбулося відкриття пам’ятної дошки Олегу Штулю-Ждановичу на фасаді місцевого будинку культури та круглий стіл «Олег Штуль-Жданович – видатний теоретик і практик українського націоналістичного руху» за участі науковців та громадських діячів Києва та Житомирщини.
Безпосередніми учасниками заходів, котрі відбулися 15 вересня 2017 року в с. Лопатичі та в м. Олевськ, стала делегація студентів, аспірантів та викладачів історичного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка, очолювана доктором історичних наук, професором кафедри всесвітньої історії Галиною Стародубець та доктором історичних наук, доцентом кафедри історії України Сергієм Стельниковичем.





 

Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More