03.04.17

Завідувач кафедри історії України Венгерська В.О. взяла участь у роботі ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції


30–31 березня 2017 р. завідувач кафедри історії України Венгерська В.О. взяла участь у роботі ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції «Національні меншини і колективна пам’ять титульних націй: дилеми (не)забуття», яка проходила у місті Рівному. В конференції взяли участь молоді та досвідчені науковці з усіх регіонів України. Венгерська В.О. виступила із доповіддю «Національні меншини в топоніміці сучасної України та Польщі: місця пам’яті чи забуття?».Зміст доповідей та обговорень торкались таких проблем: Дилеми включення національних меншин у колективну пам'ять титульних націй; національні меншини в політиці пам’яті держав в умовах демократії та тоталітаризму; конструювання образів Іншого в умовах демократичного транзиту; національні меншини в топографічному просторі; (не)присутність Іншого в інтермедіальному вимірі; національні спільноти і національні літератури: простір для діалогу і взаємопізнання.
Під час роботи конференції відбулась презентація книги д.і.н., директора Державної установи «Енциклопедичне видавництво» Алли Киридон «Гетеротопії пам’яті: теоретико-методологічні проблеми студій пам’яті».

 

Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More