18.04.17

Викладачі кафедри спеціальних історичних дисциплін та правознавства провели круглий стіл «Гендерна політика в Україні та попередження насильства в сім’ї: проблеми та напрямки реалізації»

18 квітня 2017 року кафедра спеціальних історичних дисциплін та правознавства спільно з Центром дослідження прав людини ЖДУ імені Івана Франка провели круглий стіл з проблем формування гендерного компонента в системі національного законодавства України та попередження насильства в сім’ї «Гендерна політика в Україні та попередження насильства в сім’ї: проблеми та напрямки реалізації». Координатором круглого столу є кандидат юридичних наук, доцент Рудницька О.П.
У роботі круглого столу взяли участь викладачі та студенти історичного факультету ЖДУ ім. Івана Франка та Житомирського національного агроекологічного університету, представники Головного територіального управління юстиції в Житомирській області, Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Житомирської обласної ради, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області тощо.

Доповідачі наголошували на необхідності забезпечення принципу рівності жінок і чоловіків, посилення відповідальності за його порушення. У доповідях порушувалися важливі проблеми по гармонізації українського законодавства щодо гендерної рівності із законодавством Європейського Союзу та міжнародними нормами, що супроводжувалося плідними дискусіями.






Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More