24.03.16

ІІ етап обласного конкурсу учнівських наукових робіт з історії «Юний історик»

22–23 березня 2016 року відбувся ІІ етап обласного конкурсу учнівських наукових робіт з історії «Юний історик». На попередньому етапі конкурсу до участі було відібрано 15 робіт. При оцінюванні робіт враховувалось наступне: відповідність змісту матеріалів сформульованій темі, меті та завданням; грамотність та об’єктивність викладу; естетичне оформлення матеріалів.
З привітальним словом до учасників конкурсу виступив декан історичного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка кандидат історичних наук, доцент О. І. Жуковський.
До початку захисту бажаючим надавалась можливість ознайомитися зі змістом робіт конкурсантів. На захист кожний здобувач підготував стислий виклад основних ідей роботи, з використанням мультимедійної презентації. Важливим моментом конкурсу були відповіді кожного учасника на запитання присутніх учнів, студентів, членів журі. Члени журі звертали увагу на захисті робіт на: уміння стисло охарактеризувати роботу; чіткість і конкретність відповіді на питання; поінформованість у проблематиці; культуру мови та ін.
Захист учасників конкурсу показав належний рівень їх підготовки, вміння дати змістовні відповіді на запитання. Необхідно відзначити і високу якість представлених аудиторії презентацій.
Нагородження переможців конкурсу відбудеться на пленарному засіданні V регіональної студентсько-учнівської конференції «Актуальні проблеми історії слов’янських народів» 31 березня 2016 року. Кращі роботи учасників конкурсу будуть опубліковані у збірнику наукових праць «Студентські історичні студії» (Вип. 5).









Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More