22.03.16

ЦЕНТР ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ ТА ЄВРОАТЛАНТИЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА УКРАЇНИ інформує:

Євросимпатії у відсотках

За даними опитування, які провів Інститут Горшеніна, вступ України до Європейського Союзу підтримують 55,2 %. Порівняно з минулим роком кількість прихильників євроінтеграції в Україні знизилася на сім відсотків. Поменшало і тих, хто підтримав би вступ України до НАТО. За приєднання до Північноатлантичного альянсу проголосували б 47,1 % респондентів. Торік прихильників НАТО було 54,1 %. Хоч громадян, які хочуть в ЄС і НАТО, за останній рік трохи поменшало, експерти не поспішають називати це негативним трендом.

Українці дедалі менше довіряють Росії

Соціологи звернулися до опитуваних з проханням висловити своє ставлення до Росії, США, Польщі, Німеччини, Франції, Грузії, Білорусі, Канади, Туреччини та Китаю. З’ясувалося, що найгірше українці ставляться до Росії (точно погане ставлення – 41 %, швидше погане – 21 %), а найліпше – до Польщі (точно добре ставлення у 36,1 %) та Грузії (швидше добре у 48,3 % опитуваних).

Візова лібералізація для України

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер відзначив прогрес, досягнутий Україною у напрямі безвізового режиму з Європейським Союзом: «Кроки, які здійснила Україна, дають змогу Європейській комісії зробити пропозицію щодо візової лібералізації у квітні».

Європейська комісія підтримує український народ


Допомога Україні залишається пріоритетом для Європейського Союзу. Це попри те, що Євросоюз має розв’язувати чимало серйозних проблем, пов’язаних із ситуацією в Сирії та біженцями. Європейська комісія, зокрема, надала новий пакет гуманітарної допомоги з бюджетом 20 мільйонів євро для підтримки українських громадян, постраждалих на сході України.


Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More