28.09.15

ВІЗИТ ЮРИСТІВ НА ІСТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЖДУ імені ІВАНА ФРАНКА

  З ініціативи кафедри cпеціальних історичних дисциплін та правознавства на історичному факультеті з 5 жовтня стартує тиждень правознавства, вступом до програми якого стала зустріч із народним депутатом України радником міністра юстиції Андрієм Помазановим. На зустріч зі студентами 3 курсу історичного факультету разом із ним прийшли й працівники Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, зокрема перший заступник начальника ГТУЮ Ірина Волошина, начальник державної виконавчої служби Ольга Олійник. заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Радушинська.
  На зустрічі, яка пройшла у творчій атмосфері, було обговорено низку важливих юридичних питань українського сьогодення. А. Помазанов зупинився на актуальних проблемах функціонування Міністерства юстиції України в нинішніх умовах, боротьбі з корупцією та хабарництвом у його структурах, кадрових нововведеннях. Особливу увагу акцентували на умовах і порядку надання безоплатної правої допомоги населенню України. Н. Радушинська детально розповіла про діяльність центрів надання такої допомоги, які створені на Житомирщині. Нікого не залишило байдужим питання діяльності державної виконавчої служби. О. Олійник детально розповіла про труднощі, які є в діяльності цієї служби. та про плани її реформування. А. Помазанов. О. Олійник, Н. Радушинська щиро та відверто відповідали на запитання студентів та викладачів, що виникали в ході дискусії.
  Гості розповіли студентам про можливості стажування у органах Міністерства юстиції. Викладачі кафедри Спеціальних історичних дисциплін та правознавства домовилися про майбутню співпрацю з регіональними представництвами органів Міністерства юстиції у рамках діяльності «Юридичної клініки», яка функціонує при кафедрі.

В організації та проведенні зустрічі сприяли члени Студентського наукового товариства історичного факультету, Студентське братство, студенти - члени «Юридичної клініки».





Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More