21.09.15

Архівна практика




У червні – липні 2015 року, на базі Державного архіву Житомирської області, проводилась архівна практика студентів І курсу історичного факультету денної та заочної форм навчання.
Під час архівної практики студенти мали можливість ознайомитись з історією архіву, довідковим апаратом, з цінними та унікальними документами XVII – ХІХ століть, відвідати тематичні виставки документів; залучались до роботи в окремих відділах архіву.
У читальному залі студентам - практикантам була надана можливість працювати з документами та періодичними виданнями з історії Волині – Житомирщини ХІХ – ХХ ст.
Особливий інтерес у студентів викликало вивчення архівних джерел при дослідженні родоводу (сповідальних та клірових відомостей, метричних книг, ревізьких казок, родословних книг дворян тощо) та дослідження власного генеалогічного древа, а також особових справ своїх репресованих родичів.
Практика також мала важливе значення для студентів з огляду на подальшу участь їх в роботі різних студентських наукових конференцій, що проводяться в нашому університеті, вищих навчальних закладах України та зарубіжжя.


 




Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More