22.02.18

Презентація книги "Майдан від першої особи..."


20 лютого 2018 р. кафедра історії України Житомирського державного університету ім. І. Франка, на якій працює лабораторія «Візуальної антропології та усної історії», презентувала книгу «Майдан від першої особи. Регіональний вимір» в Домі української культури в Житомирі. За ініціативою Українського інституту національної пам’яті викладачі кафедри історії України взяли участь в проекті запису спогадів учасників регіональних Майданів, який здійснювався на базі Житомирської обласної телерадіокомпанії.

Завідувач кафедри історії України Венгерська В. В. представила присутнім першу частину книги, до складу якої увійшло 14 областей України, серед яких і Житомирська область. Впродовж  2015–2016 рр. викладачі кафедри Білобровець О. М., Ковальчук І. В., Максимов О. В., Сичевський А. О. записали 20 інтерв’ю з учасниками Житомирського Майдану, 10 з яких було представлено у книзі. Окрім розповідей учасників про події і враження тих днів, мотиви їх участі  і значення цього явища в їх власному житті і долі всієї України, в книзі подано хронологію подій, фото, документи і матеріали із соціальних мереж.
Серед учасників Майдану у Житомирі були і представлені у книзі викладачі університету – І. Хом‘як, В. Мойсієнко, М. Масловська. Зустріч завершилась  переглядом уривків кількох інтерв’ю та запитаннями до учасників проекту.



Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More