08.12.17

ПРАВА ЛЮДИНИ: ДИСКУРС НА ІСТОРИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

Кафедра спеціальних історичних дисциплін та правознавства (завідувач професор І.Ярмошик) спільно з центром дослідження прав людини (керівник доцент О.Рудницька) Житомирського державного університету імені Івана Франка провели V Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Права людини: історичний вимір і сучасні тенденції», яка уже стала традиційною для кафедри та студентів вищих навчальних закладів Житомира та Києва. Знаково, що на пленарному засіданні виступила з доповіддю представник Університету Миколаса Ромеріса м. Вільнюс (Республіка Литва) Євгенія Коваленко. Особливістю цієї конференції стало і те, що у ній були задіяні зі своїми повідомленнями учні загальноосвітніх шкіл міста Житомира. У конференції взяли участь представники Міжрегіонального управління Національної державної служби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях В. Бражевський, Головного територіального управління юстиції в Житомирській області Т. Бучинська, О.Шабінська, Житомирського регіонального та місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Н. Радушинська та О. Коваль, викладачі та студенти вищих навчальних закладів, окрім Житомира, Києва, Камянець-Подільського, Харкова, Кривого Рогу.
Учасників конференції привітав в.о. ректора університету доцент А.Шевчук, який відмітив, що в університеті традиційно підтримуватимуться наукові студії з проблем прав людини та правознавства загалом. Декан історичного ф-ту доцент О.Жуковський у своєму привітанні запевнив, що і надалі на історичному факультеті розширюватиметься вивчення юридичних дисциплін. Завідувач кафедри проф. І.Ярмошик закликав студентів та учнів, учасників конференції, активніше займатися вивченням прав людини та боротися за їх дотримання в усіх життєвих ситуаціях.   
         Робота конференції велась за 5 напрямками: права людини в контексті українського державотворення, конституційний статус людини і громадянина: міжнародно-правові механізми та гарантії забезпечення прав і свобод людини, причини корупції в Україні та шляхи її подолання, реформування української правової системи в контексті європейської інтеграції. Особливу увагу учасники конференції приділили захисту прав людини в умовах гібридної війни, та проведення євроінтеграційних реформ в Україні, зокрема в галузях освіти та правосуддя.

За матеріалами конференції буде видрукуваний черговий збірник студентських наукових праць «Літописець».





Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More