18.12.17

Презентація книги Томаша Сакевича


15 грудня 2017 р. в нашому університеті відбулась презентація другого видання книги польського журналіста Томаша Сакевича «Заповіт І Речі Посполитої. За лаштунками смерті Л.Качинського». Організаторами заходу виступили історичний факультет та кафедра історії України, представники Союзу польської шляхти Житомирщини. З привітальним словом до учасників зібрання звернулась проректор з наукової роботи ЖДУ ім. І. Франка Н. А. Сейко.  

Томаш Сакевич – головний редактор «Gazety Polskiej». Під час Революції Гідності газета активно підтримувала Україну. Пан Т. Сакевич не є фаховим істориком, його книга носить публіцистичний характер. В ній автор виклав свої погляди на ягеллонську та п’ястівську традиції в геополітичних стратегіях Речі Посполитої та сучасної Польщі, на історію українсько-польських стосунків й на їх нинішній стан. Значна увага у книзі приділена політико-економічним причинам й змісту протистояння між Росією та Америкою, та його впливам на ситуацію в цілому в Європі, та, зокрема, у її східній частині. 
В обговоренні видання взяли участь викладачі та студенти історичного факультету, представники польської громади міста. Учасники зібрання висловили сподівання, що Україна та Польща й надалі зберігатимуть добросусідські стосунки, попри наявність складних сторінок у спільній історії країн, втручання в українсько-польський діалог Росії та позиції крайніх правих організацій як у Польщі так і Україні.   






Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More