10.11.17

VІ Всеукраїнський студентський турнір з історії


7-9 листопада 2017 року на базі Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся VІ Всеукраїнський студентський турнір з історії. Турнір проводився з метою залучення студентської молоді до активної науково-дослідної діяльності, участі у вирішенні наукових і творчих завдань, розширення контактів студентства. Для підготовки до Турніру учасникам було запропоновано 15 проблемних завдань. Усього на турнір прибуло змагатись 44 команди, які представляли практично усі регіони України. Серед цих команд було сформовано дві ліги: І ліга (28 команд)  – професійні студенти-історики, ІІ ліга (16 команд) – любителі історії від інших непрофільних ВНЗ, у яких немає історичних факультетів.

Від Житомирського державного університету імені Івана Франка команду істориків представляли: Іван Василюк (IV курс історичного факультету, капітан команди), Юлія Менчинська (IІІ курс історичного факультету), Максим Коржак (ІІ курс історичного факультету). Супроводжував і підтримував команду доцент кафедри всесвітньої історії І. М. Власюк.

Протягом перших двох днів турніру команда ЖДУ змагалася за жеребкуванням із студентами Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова, Чорноморського національного університету ім. Петра Могили, Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка (1-й день), Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка, Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди, Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя (2-й день). Протягом кожного раунду турніру члени команд виступали обовязково як доповідачі, опоненти, рецензенти та спостерігачі за жеребкуванням. У 1-й день змагання команда ЖДУ змогла набрати найбільшу кількість балів серед команд, з якими вона змагалася. У 2-й день команда активно продовжувала змагатися з названими командами університетів України. Для отримання ІІІ місця серед команд І ліги нашій команді не вистачило декількох балів.

У фінал турніру (3-й день) вийшли команди Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна,  Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди та Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Перше місце у турнірі здобула команда Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна.

Загалом, необхідно відзначити активність та належний рівень підготовки нашої команди, побажати їй через отримання досвіду участі у VI Всеукраїнському турнірі з історії та спілкування з іншими студентами від різних університетів України подальшого удосконалення своїх знань з історії, методики участі в таких заходах, розкриття свого творчого потенціалу та здібностей.





 

Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More