17.11.17

Продовження юридичної практики студентів історичного факультету в судах м. Житомира

16 листопада 2017 р. студенти 4 курсу історичного факультету відвідали Житомирський апеляційний суд та Житомирський окружний адміністративний суд. Студентів проінформували про судову систему України, створення судів нашої держави, їх юрисдикцію.
Ознайомлення з роботою Житомирського окружного адміністративного суду  розпочалося з канцелярії суду, де студенти дізналися про реєстрацію позовних заяв, порядок приймання, реєстрації та розподілу вхідної кореспонденції, загальний порядок опрацювання документів. Відвідувачам було роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді. Також студенти мали можливість бути присутніми у судовому засіданні при розгляді адміністративних справ, почути та побачити як головуючий суддя відкриває судове засідання, як сторони дають пояснення, відповідають на питання, як звертаються до судді, як через судового розпорядника документи та інші матеріали передаються головуючому в судовому засіданні.
У апеляційному суді Житомирської області студенти отримали корисну інформацію про систему та функції апеляційного суду, про його структурні підрозділи. Ознайомилися з роботою загального відділу (архів, канцелярія), відділів забезпечення цивільних та кримінальних справ, бібліотекою суду, матеріалами кримінальних проваджень. Учасникам заходу було продемонстровано систему захисту свідків під час розгляду кримінальних справ. 






Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More