08.11.17

Відбулася Міжнародна наукова конференція «Польща–Україна: спільні шляхи до свободи. Балто-Чорноморський союз Міжмор’я: ретроспектива і перспектива».


7 листопада 2017 року в ЖДУ ім. І. Франка відбулася IV Міжнародна наукова конференція «Польща–Україна: спільні шляхи до свободи. Балто-Чорноморський союз Міжмор’я: ретроспектива і перспектива». Організатором наукового заходу, який відбувся  за підтримки Сенату Республіки Польща, Союзу польської шляхти, організації «Допомога полякам на Сході», Католицького університету Яна-Павла ІІ у Кракові, виступила кафедра історії України ЖДУ ім. І. Франка.

Робота наукової конференції відбувалася у рамках двох пленарних та кількох секційних засідань. Модераторами пленарних дискусій були доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії Центральної та Східної Європи Львівського національного університету ім. І. Франка Леонід Зашкільняк та доктор політичних наук, професор кафедри політичних наук Рівненського державного гуманітарного університету Максим Гон.
Цьогоріч учасники конференції, науковці України та Польщі, зосередилися навколо обговорення проблематики, пов’язаної з Балто-Чорноморським союзом Міжмор’я. Хронологічно тематика доповідей переважно охоплювала період ХІХ – початку ХХІ ст. Загалом учасники наукового заходу прийшли до висновку, що роль і значення Балто-Чорноморського союзу, важливою частиною якого є Україна, в політичному, економічному та культурно-духовному відношеннях у перспективі буде лише посилюватися. Свідченням цього, зокрема, є відповідна ретроспектива.














Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More