09.11.16

ЦЕНТР ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ ТА ЄВРОАТЛАНТИЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА УКРАЇНИ інформує:



Новопризначений голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі: «Для мене велика честь, гордість та щастя представляти Євросоюз у дуже важливій європейській країні – Україні. Я докладу всіх зусиль для того, щоб зробити внесок у забезпечення суверенітету й територіальної цілісності цієї країни». Він запевнив у готовністі використати весь свій досвід, щоб допомогти реформувати Україну.

Віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе про єдність щодо Угоди про асоціацію України з ЄС і в протистоянні російській агресії: «Важливо, що уряд Нідерландів вважає угоду чинником стабілізації в регіоні, ефективним інструментом реформ, і не готовий принести її в жертву внутрішньо-політичним проблемам».

Американський філософ і політолог, професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма: «Україна не має іншого вибору, крім інтеграції з Євросоюзом. ЄС – це потужний двигун реформ. Альтернативою йому здатний бути тільки союз, побудований на газі, нафті й крадіжках. Це може бути катастрофа для України».

Прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло про продовження ролі адвоката нашої країни на міжнародній арені: «Європа повинна зрозуміти, що безпечний Союз, це – безпечна, суверенна і демократична Україна в європейській сфері впливу. І це в національних інтересах Польщі».

Президент Європейської ради Дональд Туск про те, що Євросоюз ніколи не піде на компроміс щодо своїх цінностей і принципів: «Стратегія Росії полягає в послабленні ЄС. І його лідери домовилися залишатися на обраному шляху. Більше того – утримувати єдність ЄС».

Комісар ЄС Йоганнес Ган з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення про можливість лібералізації візового режиму: «Ще зарано вітати України, але, думаю, вона виконала своє завдання – 140 пунктів. Сподіваюсь, це рішення буде схвалено».
Володимир Гройсман: «У нас будуть євроскептики та єврооптимісти, але ми будемо в Євросоюзі».

Європейський ринок став доступнішим
Європейська комісія схвалила рішення про розширення доступу на європейський ринок української сільгосппродукції, добрив, взуття та електронного обладнання. Збільшення квот лише на сільгосппродукцію дасть змогу українським виробникам додатково заробити 200 млн. євро на рік.

Черговий фінансовий транш
Європейський Союз надасть Україні другий транш макрофінансової допомоги розміром 600 мільйонів євро ще до кінця цього року за умови, якщо буде ухвалено необхідні законодавчі зміни.

Фінансова допомога
Євросоюз і його країни-члени надавали і надають Україні значну фінансову та експертну допомогу. Так, позаторік ЄС надав 3,16 мільярда євро, а в 2015, 2016 роках – 1,8 мільярда. Найбільшими донорами серед країн ЄС торік була Німеччина, яка надала Україні 700 мільйонів євро, і Польща – 100 мільйонів.

Європейськість
Європейськість – це поняття не стільки географічне і матеріальне, як ментальне. Без смогів, російських матюків, тютюнових «бичків» під ногами, плювків на тротуарах і жуйки, що прикріплена під бильцем крісла у театрі…

Шведи вимагають результатів
Швеція – четвертий за обсягами донор України. Нині вона наполягає на конкретних результатах реформ (щорічно Швеція надає майже 25 мільйонів євро на фінансування реформ, які проводять в Україні, і приблизно 50% цієї суми витрачають на програми в галузі сталого розвитку та енергоефективності.

Один з лідерів світового ринку
Україна серед лідерів на світовому ринку зерна – на третьому місці й займає 9% цього ринку. Попереду лише США та ЄС.

Ключовий партнер
ЄС – один з ключових партнерів України в децентралізації. У межах програми Uleard ЄС надав 97 мільйонів євро.

Картинки по запросу єс

Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More