25.11.16

Конференція до Міжнародного Дня прав людини

24-25 листопада 2016 р. кафедра спеціальних історичних дисциплін та правознавства, Центр дослідження прав людини Житомирського державного університету імені Івана Франка провели ІV Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Права людини: історичний вимір і сучасні тенденції». У конференції взяли участь представники Головного територіального управління юстиції в Житомирській області, Служби безпеки України в Житомирській області, Житомирського окружного адміністративного суду, Житомирського регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, викладачі та студенти вищих навчальних закладів Києва, Камянець-Подільська, Житомира тощо.
         Робота ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції проводилась за  5 напрямками: 1. Права людини в процесі українського державотворення; 2. Козацтво як правовий фактор українського державотворення. 3. Конституційний статус людини і громадянина: проблеми захисту. 4. Міжнародно-правові механізми та гарантії забезпечення прав і свобод людини. 5. Причини корупції в Україні, шляхи її подолання.
  Особливу увагу учасники конференції приділили захисту прав людини в умовах проведення Антитерористичної операції в Україні, а також в контексті проведення реформ в Україні, зокрема, освіти та правосуддя.

На конференції виступили завідувач кафедри проф.. І. Ярмошик, проректор університету доц.. А. Шевчук, О. суддя Житомирського окружного адміністративного суду О. Попова, викладачі та студенти ЖДУ імені Івана Франка, Житомирського агроекологічного університету.  




Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More