05.10.16

Круглий стіл «Місцеве самоврядування: історичні традиції та сучасні реалії»

4 жовтня в ході «Тижня правових знань» кафедра спеціальних історичних дисциплін та правознавства і Центр досліджень прав людини (керівник центру О. П. Рудницька ) провели круглий стіл на тему «Місцеве самоврядування: історичні традиції та сучасні реалії» за участю студентів ІІІ, ІVVI та VII курсів історичного факультету. Для участі в роботі круглого столу, до студентів завітали О. В. Грабар начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, І .П. Волошина перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, С. В. Шостак начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, О. Д. Шабінська головний спеціаліст управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Житомирській області.
О. В. Грабар виступив з повідомленням на тему: «Реформування органів юстиції в умовах децентралізації влади в Україні». Зі своїми повідомленнями виступили доцент О. П. Рудницька, старший викладач О. В. Маркевич, магістранти історичного факультету. 


В ході круглого столу велась активна, зацікавлена дискусія з проблем реформування органів місцевого самоврядування. Особливу увагу було звернено на можливості територіальних громад, врахування їх інтересів в ході майбутньої адміністративної реформи в Україні, можливості депутатів, як сполучної ланки між територіальними громадами і органами державної влади. О. Грабар звернув увагу на проблемі кадрового забезпечення виконавчих  органів місцевого самоврядування в області, запропонував нові форми співробітництва органів юстиції та історичного факультету Житомирського державного університету імені І. Франка. В роботі круглого столу взяв участь проректор з навчально-методичної та виховної роботи А. В. Шевчук. Модератором круглого столу був завідувач кафедри спеціальних історичних дисциплін та правознавства, професор І. І. Ярмошик.





Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More