22.10.15

Студентсько-учнівська науково-практична краєзнавча конференція «Історична пам’ять в умовах міждержавних конфліктів»

20 жовтня 2015 р. на базі Денишівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. В. Г. Бондарчука відбулася студентсько-учнівська науково-практична краєзнавча конференція «Історична пам’ять в умовах міждержавних конфліктів» на базі Денишівської ЗОШ І–ІІІ ступенів.  На конференції були присутні учні та вчителі 17 шкіл Житомирського району, методист відділу освіти Житомирської райдержадміністрації Панова Г.С., студенти та викладачі  кафедри історії України, історичного факультету Житомирського державного університету  ім. І. Франка.
Засідання конференції урочисто відкрила директор школи Вербило Л. В., яка зауважила про необхідність формування у підростаючого покоління історичної пам’яті як елементу національної свідомості. Також слово було надано к.і.н., доц.  історичного факультету ЖДУ ім. І. Франка Рудницькій Н.В., яка наголосила на потребі історичного факультету в майбутніх студентах, які дійсно цікавляться історією та хочуть її вивчати. Рудницька Н. В. розповіла про історію історичного факультету та перспективи його розвитку, заохочувала учнів до вступу на історичний факультет. Учні отримали друковані матеріали про історичний факультет ЖДУ ім. Франка, анкети для вступників.
Історичний факультет представляли студенти 4 курсу: Франчук Марія, Степанчук Ольга, Майоров Павло, Рисинський Олександр.
Доповіді студентів та учнів відбувалися згідно з програмою конференції. На конференції виступали учні переважно 10-11 класів, їх виступи були на високому рівні. Учні та студенти відповідально підійшли до конференції, відповідали на запитання  аудиторії, брали участь у дискусії. Найбільші дискусії викликали теми: «Українське питання напередодні Другої світової війни», «Війна втрачених надій та український самостійницький рух», «Крим – це територія незалежної України». Всіх присутніх на конференції вразив виступ учениці 10 класу Левківської ЗОШ І – ІІІ ступенів Ванельчук Нелі «Герої неоголошеної війни» дослідження про односельців – героїв АТО. Конференція залишила багато приємних вражень, варто відмітити про гостинність та чудову роботу педагогічного колективу Денишівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.Г. Бондарчука.














Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More