14.04.15

Студенти та викладачі історичного факультету спільно з деканом О.І.Жуковським та завкафедри філософії М.А.Козловцем 9 квітня 2015 р. переглянули у кінотеатрі "Україна" стрічку «Незламна» – реальну історію української жінки снайпера Людмили Павліченко. Особливу подяку висловлюємо головному організатору та натхненнику цього заходу, викладачу кафедри філософії Ользі Олегівні Фаріон.
Так, Микола Адамович Козловець після перегляду відзначив наступне: «Фільм дуже сподобався! Історія молодої  української дівчини вражає та змушує замислитися над багатьма важливими речами. Ми побачили осмислення трагедії війни з глибоких морально-етичних оцінок честі, совісті, порядності. Цікавим, на мою думку, є співставлення двох поглядів на хід війни та ціну перемоги: представників партійної структури та простих людей, що віддавали життя за свою Батьківщину, любили, сподівалися та мріяли про мирне звичайне життя. Ще хочу підкреслити актуальність фільму саме сьогодні, адже він сприяє об’єднанню національного дух та процесам переосмислення характеру відносин між Україною та Росією. Україноцентричні позиції та історична справедливість спростовують цинічні заяви керівництва Росії про неважливість України у Другій Світовій війні».
Студенти теж бурхливо ділилися позитивними враженнями і від розкритого сюжету, і від досить потужних для вітчизняної стрічки спецефектів. Багато хто здивовано відмітив, що так мало українців знають про Людмилу Павліченко, яка є справжньою героїнею та одночасно звичайною жінкою, що хотіла кохати й бути коханою…



Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More