08.10.18

Дебати на історичному факультеті: «Гендерна рівність: подолання дискримінації чи протистояння статей»

8 жовтня 2018 року в рамках проведення «Тижня правових знань» кафедрою спеціальних історичних дисциплін та Центром дослідження прав людини спільно з Юридичною клінікою було проведено дебати на тему «Гендерна рівність: подолання дискримінації чи протистояння статей».
Модератором  дебатів виступила к. і. н., доцент  кафедри спеціальних історичних дисциплін Магась-Демидас Ю. І. На початку заходу з привітальним словом виступив декан історичного факультету Жуковський О. І. Членами журі були: голова КДКА,  заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Радушинська Н. В., начальник Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Житомирській області Шостак С. В. та студентки 4 курсу Менчинська Юлія та Кондратюк Наталія.
   У дебатах брали участь команди студентів 21та 22 груп  «Валькірія» та «Парето».
Для обговорення були запропоновані про вокативні питання:
             Чим більше у владі жінок, тим більш соціально орієнтованою стає політика.
             Реформування національного трудового законодавства в контексті гендерної рівності не відповідає інтересам жінки.
            За результатами дебатів кращою визнано команду «Валькірія». Цікаво, що різниця в результатах, які показали суперники, склала лише 2 бали. Кращим спікером стала студентка Кузьміч Ірина.


Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More