15.05.18

Науково-методичний семінар «Мікроісторія, усноісторичні дослідження та пам′ять про Голокост на Житомирщині» на історичному

14 травня на історичному факультеті ЖДУ імені Івана Франка відкрили науково-методичний семінар «Мікроісторія, усноісторичні дослідження та пам'ять про Голокост на Житомирщині». Семінар триватиме вісім днів й міститиме як загальнотеоретичну компоненту, так і практичну, яка буде проходити у вигляді польової практики й збору усноісторичних свідчень у таких населених пунктах Житомирської області: Бараші, Любар, Колодянка, Бердичів. П'ятнадцять студентів історичного факультету протягом тижня долучаться до реалізації цікавого міжнародного проекту, спрямованого на збереження історичної пам'яті та збору усноісторичних свідчень. 
На відкритті семінару з привітальним словом до учасників звернулась проректор ЖДУ імені  Івана Франка з наукової та міжнародної роботи, професор Н. А. Сейко, наголосивши на актуальності та важливості мікроісторичних та усноісторичних досліджень в контексті вивчення поліетнічних регіонів та збереження пам'яті про трагічні сторінки історії України. Директор українського центру вивчення історії Голокосту, доктор А. Ю. Подольський наголосив на необхідності усвідомлення того факту, що не існує «чужої» та «своєї» історії. Йдеться про загальноукраїнський контекст та необхідність збереження пам’яті про трагічні сторінки історії.



Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More