12.05.17

Викладачі кафедри історії України взяли участь у проведенні краєзнавчої конференції

11 травня викладачі кафедри історії України Н. В. Рудницька, Т. Л. Рафальська, А. О. Сичевський взяли участь у проведенні науково-практичної учнівсько-студентської конференції-дискусії «Актуальні проблеми краєзнавчих досліджень», яку було організовано на базі Тетерівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Викладачі кафедри виступили з привітанням учасників конференції та поінформували учнів, майбутніх абітурієнтів про особливості вступної кампанії та переваги вступу на навчання до історичного факультету ЖДУ ім. І. Франка. Отримавши презентаційну поліграфію факультету, учні ознайомилися також з історією факультету та мали змогу детально дізнатися про специфіку його навчального, виховного та наукового життя.

На конференції були присутні також вчителі та учні Корчацької ЗОШ І-ІІ ст. і Денишівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В. Г. Бондарчука.

Учасники конференції відзначили високий рівень фахової підготовки та наукових пошуків студентів історичного факультету. Так, І. Бордюг виступив з доповіддю «Трипільська культура на Житомирщині», О. Вовк розповів про внесок родини баронів де Шодуар у розвиток Житомирського краю, а І. Макарчук представив свої напрацювання з проблеми діяльності отаманів Соколовських на Житомирщині у 1919–1920 рр. Виступи учасників викликали жваве обговорення та дискусії щодо нелегких сторінок минулого Житомирщини і України.

Студенти та випускники історичного факультету ЖДУ ім. І. Франка вже позитивно зарекомендували себе й на посадах вчителів Тетерівської ЗОШ, зокрема студент V курсу А. Чевпотенко є керівником шкільного гуртка «Історико-стендове технічне моделювання», учасники якого постійно виборюють першість на обласних і всеукраїнських конкурсах.

Конференція пройшла під патронатом директора Тетерівської школи О. М.Самолюк, яка подякувала викладачам історичного факультету за участь у заході та відзначила необхідність й актуальність проведення таких інтеграційних зустрічей в подальшому.


Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More