23.11.15

ІІ Міжнародні славістичні читання

Завідувач кафедри спеціальних історичних дисциплін та правознавства, професор І. Ярмошик разом зі своїми аспірантами О. Ковтуненко, О. Білою, Н. Грабарчук взяли участь у ІІ Міжнародних славістичних читаннях присвячених пам’яті член-кореспондента НАН України Павла Соханя. Організатором читань є інститут української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського.

Теми доповідей «Листи Станіслава Жолкєвського як джерело до історії українського козацтва на зламі ХVІ – ХVІІ ст.» (І. Ярмошик), «Висвітлення ролі країн-учасниць поділів у падінні Речі Посполитої у російській історіографії ХІХ ст.» (О. Ковтуненко), «Джерельні публікації з історії України польського історика Александра Яблоновського у другій половині ХІХ ст.» (Н. Грабарчук), «Публікації із етнографії слов’янських народів на сторінках волинської періодики ХІХ – початку ХХ ст.» (О. Біла) викликали інтерес у науковців і спровокували позитивну дискусію учасників конференції. 

Виступи наших викладачів та аспірантів на попередніх І-х славістичних читаннях видрукувані у науковій збірці «Славістична збірка» та внесені у електронну бібліотеку університету.







Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More