02.06.15

ЦЕНТР ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ ТА ЄВРОАТЛАНТИЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА УКРАЇНИ інформує:

Спільна транзитна система ЄС

Приєднання України до цієї системи передбачено Угодою про асоціацію. Це сприятиме розвитку торговельно-економічних відносин між Україною та Європейським Союзом, значно прискорить митні процедури, ефективно задіє механізм протидії контрабанді. Цей процес відбуватиметься за активної співпраці з бізнесом та за підтримки ЄС.

Важливість трансатлантичної солідарності з Україною

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко на зустрічі з американським сенатором Річардом Дурбіним, який перебував із дружнім візитом в Україні. Глава держави відзначив допомогу, яку американці надають Україні у різних галузях. Це стосується підвищення обороноздатності країни, зокрема допомоги в тренуванні українських військовослужбовців на Яворівському полігоні, впровадження реформ, боротьби з корупцією, процесу деолігархізації України. Окремо Президент подякував українській діаспорі.

Аграрній галузі – належні пріоритети


За роки незалежності в Україні подвоїлося виробництво зерна, збільшилася продуктивність худоби, праці. У 2013 році порівняно з 2000-м обсяг виробництва валової продукції сільського господарства на 100 га сільськогосподарських угідь збільшилвся на 84,4%, більш як на 20% підвищилася й ефективність виробництва. Але й нині за продуктивністю землі, худоби, техніки Україна майже вдвічі поступається країнам Європи. В кілька разів нижча, ніж в країнах Європи, фондооснащеність сільськогосподарського виробництва. На 50% в середньому використовується потенціал агропромислового комплексу країни. Це є неприйнятним в умовах європейської інтеграції України.  

Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More