13.10.20

Зустріч студентів та викладачів історичного факультету з кандидатом історичних наук, старшим науковим працівником Інституту археології НАН України Андрієм Валдасовичем Петраускасом

 13 жовтня 2020 року, в рамках програми «Запрошені професори» Житомирського державного університету імені Івана Франка, кафедра всесвітньої історії організувала зустріч студентів та викладачів історичного факультету з кандидатом історичних наук, старшим науковим працівником Інституту археології НАН України Андрієм Валдасовичем Петраускасом, який прочитав та презентував лекцію на тему: «Дослідження і музеєфікація древлянських градів».

Лектор розповів про історію досліджень древлянських пам’яток, зокрема на території Житомирської області, а також про дослідження археологами древлянського колодязя Х ст. в м. Олевську, виготовлення реплік човнів-моноксилів та реконструкції давніх водних шляхів.

Окрему увагу було приділено дослідженням науковців на Замковій горі у м. Житомирі. Андрій Валдасович відповів на питання аудиторії, показав цікаві фотографії археологічних розкопок та знахідок.








Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More