24.09.18

Викладачі історичного факультету брали участь у роботі міжнародної наукової конференції «Волинь в українській, польській і світовій історіографії»

20-21 вересня 2018 р. завідувач кафедри історії України Венгерська В.О. та доцент кафедри Білобровець О.М. брали участь у роботі міжнародної наукової конференції «Волинь в українській, польській і світовій історіографії», яка проходила на базі Кременецької обласної гуманітарно – педагогічної академії імені Тараса Шевченка. Співорганізаторами конференції виступили гуманітарний факультет Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині (Польща) та Ольштинське відділення польського історичного товариства. Конференція проходила в унікальному історичному місці – приміщенні колишнього єзуїтського колегіуму, потім славнозвісного Кременецького ліцею, що отримав назву «Волинських Афін».
Проблематика конференції дозволила об’єднати фахівців з різних проблем історіописання та історичних періодів. Серед учасників були також представники музейної сфери як Польщі так і України, архітектори та культурологи. Крім модерування секції, виступів із доповідями та участі в дискусіях, представники нашого університету досягли попередніх домовленостей про підготовку спільних проектів для отримання грантів, в першу чергу за програмою Еразмус.




Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More