21.06.18

День третій: від первісних до космічних технологій

День 20 червня для гуртка «Допитливий історик» пройшов під назвою «Історія технологій: від первісних до космічних». Спочатку гуртківці відвідали  археологічний музей при історичному факультеті ЖДУ ім. Івана Франка,  в якому представлені всі здобутки експедицій факультету за багато років. Засновниця і господарка музею – Марина Володимирівна Хададова (яка, доречі в черговий раз незабаром збирається на розкопи) – з професійною майстерністю відкрила дітям цікавий і романтичний світ археології. Викладач звернула увагу на винайдення і застосування первісних технологій та еволюцію людської технічної думки.





Після знайомства з  матеріальним світом наших давніх предків гуртківці «полетіли у космос» . В подальшій програмі роботи гуртка було відвідування ще одного, відомого не тільки в Житомирі, але й в Україні і світі, Музею космонавтики. Адже, саме в такій галузі як освоєння космосу застосовувались найновіші досягнення техніки.  З учнями провела заняття викладач кафедри спеціальних історичних дисциплін та правознавства Зосімович О. Ю. В ході бесіди діти згадали найвизначніші винаходи в історії людства, їх значення, виразили власну думку щодо позитивного чи негативних наслідків технічного прогресу. Олена Юріївна розповіла про застосування новітніх  наукових та технічних відкриттів в історії  космічних досліджень, наголосивши, що будь-який винахід не може бути безособовим, він обов’язково належить людині або групі людей.






На завершення члени гуртка познайомилися з представником сучасних технологій – космічним роботом, якій вміє відповідати на запитання, танцювати і, навіть, шуткувати.


Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More