15.01.18

Викладачі та студенти історичного факультету – організатори Різдвяно-новорічної зустрічі.


13 січня 2018 року в Домі української культури викладачі та студенти історичного факультету взяли участь у проведенні Різдвяно-новорічної зустрічі з пізнавально-розважальною програмою для дітей та дорослих.

У доброзичливій атмосфері свята присутні ознайомилися із особливостями українського традиційного циклу новорічно-різдвяних свят, зокрема зі святами Маланки й Василя; відвідали майстер-клас зі створення дідуха. Найменші учасники свята, учні молодших класів, спробували себе у виготовленні різдвяно-новорічної символіки. У тематичних іграх, вікторинах та квестах були задіяні діти середніх та старших класів загальноосвітніх шкіл.

Пропонована Різдвяно-новорічна зустріч з пізнавально-розважальною програмою мала на меті ознайомити присутніх із особливостями відповідних українських свят, з їхньою історією та значенням для сучасної культури України. Адже традиційні свята, які поєднали раціональний досвід наших предків, міфологічні, релігійні вірування, є важливим елементом духовності, народної мудрості.
Організоване викладачами та студентами історичного факультету свято відбулося за підтримки Управління культури Житомирської міської ради, Дому української культури й ВМО «Молоді патріоти».





Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More