04.10.17

Європейські правові традиції України: дискусії зацікавлених


3 жовтня 2017 року в рамках «Тижня правових знань» у Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбувся круглий стіл «Європейські правові традиції України». Організаторами заходу стали кафедра спеціальних історичних дисциплін та правознавства (завідувач професор І.Ярмошик), Центр дослідження прав людини (керівник доцент О.Рудницька) та Юридична клініка ЖДУ імені Івана Франка.
У роботі круглого столу взяли участь викладачі та студенти історичного факультету, ННІ педагогіки ЖДУ ім. Івана Франка та Житомирського національного агроекологічного університету, заступник начальника Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Житомирській області Т.Бучинська та начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Житомирській області О.Фещук.
Доповідачі наголошували на актуальності дослідження історії розвитку правового захисту загальнолюдських цінностей у європейських країнах та Україні (Т. Бучинська), зокрема інституту адвокатури як ефективного інструменту захисту прав людини (О.Зосімович). Інтерес викликала доповідь про застосування моделей Болонського процесу у освітній практиці передових європейських країн й США та актуальних проблемах його використання в Україні (Ю.Магась-Демидас). Розмова велася про необхідність подальшої інтеграції нашої держави у європейське середовище, використання в Україні європейського досвіду, як моделі урядування, так і судової системи (О.Рудницька). У виступах учасників порушувалися важливі проблеми гармонізації національного законодавства України із законодавством Європейського Союзу, що супроводжувалося зацікавленими дискусіями.











Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More