20.03.17

17 березня на історичному факультеті відбувся круглий стіл, присвячений сторіччю початку Української революції (1917–1921 рр.)



Указом Президента України П. Порошенка 2017 рік проголошений роком Української революції 1917–1921 рр. 17 березня 1917 р. за новим стилем було утворено Українську Центральну Раду. Саме цей день вважається початком Української революції.
Цього дня урочистості проводились в стінах Верховної ради, в музейних, освітніх, наукових закладах. Викладачі кафедри історії України та студенти історичного факультету також не лишились осторонь та провели круглий стіл, присвячений цій даті.
Викладачі кафедри Кордон М.В., Венгерська В.О., Стельникович С.В., Сичевський А.О., Рудницька Н.В., Рафальська Т.Л., Ковальчук І.В., Рацілевич А.П. виступили із доповідями на теми відображення Української революції в сучасній історіографії, аналізу її етапів та ідеологічних трансформацій, залучення національних меншин та створення навчальної бази для юнацьких підрозділів армії УНР, як регіональної специфіки Волині та Житомира в умовах революції,  акцентуючи увагу на зв'язок із сучасністю. Виступи викликали жваві обговорення та забезпечили цікаву наукову дискусію.

 



Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More