08.07.16

Археологічна експедиція у м.Малин!

У кінці червня 2016 року студенти другого курсу історичного факультету ЖДУ ім. І.Франка проходили археологічну практику у складі Житомирської археологічної експедиції Інституту Археології НАНУ. Було проведене дослідження давньоруського городища на території сучасного м.Малина. В зв’язку з цим було з’ясовано, що місто було побудоване на місці раніше існуючих укріплень,  які попередньо датуються VІІ-VIII століттями. Це дозволяє уточнити час утворення міста Малин, тобто довести, що воно існує довше ніж прийнято вважати.
Студенти історичного факультету брали участь у всіх видах археологічних досліджень: розбивці розкопу, розкопках об’єкту, підготовці бровки до зняття стратиграфії, камеральній обробці віднайдених матеріалів.  Під час археологічних досліджень на теренах м.Малина студентами загалом було віднайдено й опрацьовано близько тисячі артефактів.
У вільний від роботи час історики відвідали музей ім. М. Миклухи-Маклая. За результатам досліджень 29 червня 2016 р. був проведений круглий стіл.

Міська влада високо оцінила внесок студентів-істориків у дослідження історії міста та запросила їх до подальшої співпраці. Їм була висловлена подяка від міської ради та міського голови Олексія Шостака. 





Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More