13.06.16

Студенти-історики традиційно пройдуть археологічну практику,

Протягом червня-липня 2016 р. відбудеться традиційна Археологічна практика студентів ІІ курсу історичного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка.  Проходити її студенти будуть у складі Житомирської археологічної експедиції Інституту археології НАН України під керівництвом А.В.Петраускаса. Від університету керівником групи буде викладач кафедри всесвітньої історії М.В.Хададова.
Протягом польового сезону студенти будуть брати участь у планових археологічних розкопках давньоруських памяток на території м. Малин та м. Коростень. Під час проходження практики вони ознайомляться з особливостями давньоруських памяток, їх стратиграфією, методами досліджень, камеральною обробкою знахідок та долучаться до розбудови музею під відкритим небом «Древлянський град».
У м. Коростень планується  продовження робіт на першому городищі, а також має бути досліджена частина посаду біля нього. У м. Малин студенти-історики будуть працювати вперше. Планується вивчити ділянку в центральній частині міста, де виявлено наявність культурного шару давньоруського часу.
Щороку під час археологічних розкопок наші студенти віднаходять цікаві та різноманітні археологічні знахідки, долучаючись до минувшини та закріплюючи теоретичні знання з курсів «Археологія», «Історія України» та інш.

Традиційно і цього року студенти історичного факультету за результатами і наслідками практики стануть учасниками міжнародної конференції з археології.





Поділіться покликанням на наш сайт у своїх соціальних мережах:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More